Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Την Κυριακη, 1η Απριλιου 2012, μετα την ανετη πρωϊνη επιστροφη μου απο την Κυμη, επισκεφθηκαμε με τον Αλεξανδρο-φουρφ το Ελληνικο Μουσειο Αυτοκινητου.. στην προηγουμενη μου επισκεψη με την Αννη, πριν κανενα χρονο, δεν ειχαν διαμορφωθει οι εξω χωροι του παράδρομου που εχει δημιουργηθει μεταξυ Πατησιων και 3ης Σεπτεμβριου, με τις τεραστιες γιγαντο-αφισσες, την ψησταρια/σουβλατζιδικο, το καφε στην γωνια της στοας.. οι χωροι αυτοι εχουν γινει πολυ ωραιοι.. και εχει και Spider  Store αλλα και Carrefur..

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, είναι μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του αυτοκινήτου και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Ανήκει στο Ίδρυμα Θεόδωρου Χαραγκιώνη και άνοιξε τον Μάρτιο του 2011. Το Μουσείο βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στους τρεις τελευταίους ορόφους του πολυχώρου Athenian Capitol, το οποίο διαθέτει 800 θέσεις parking για τους επισκέπτες.

Η συλλογή αποτελείται από 300 αυτοκίνητα, από τα οποία 110 εκτίθενται στο Μουσείο και τα υπόλοιπα θα εκτίθενται περιοδικά. Το αρχαιότερο όχημα της συλλογής που εκτίθεται στο Μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Mercedes Benz 450 SL του 1980. Μεταξύ άλλων, στο Μουσείο εκτίθεται η Mercedes 300 SL Gullwing του Πωλ Νιούμαν, η Chrysler Ιmperial κατασκευής 1959 που ανήκε στον Ρόμπερτ Πλαντ, μέλος του φημισμένου αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Led Ζeppelin, η Lancia Αurelia κατασκευής 1953, προσωπικό αυτοκίνητο του Lorenzo Βandini (διάσημου οδηγού της Formula 1), η Cadillac Seville Gucci του 1979, με σαλόνι ειδικά σχεδιασμένο από τον Οίκο Gucci, η Chevrolet Corvette Stingray, η γνωστή «στρίγγλα» με την οποία ο αείμνηστος Τζόνι Πεσμαζόγλου κέρδισε πολλά ελληνικά πρωταθλήματα και αποτελεί ευγενική προσφορά της οικογένειάς του, καθώς και αυτοκίνητα που ανήκαν σε δούκες (π.χ η Αston Martin Lagonda που ανήκε στο Δούκα του Westminster), βαρόνους και μέλη της Βουλής των Λόρδων.

Το Μουσείο, προσφέρει και άλλες δραστηριότητες όπως προσομοιωτή Formula 1, προγράμματα οδικής ασφάλειας για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αμφιθέατρο 200 θέσεων που προσφέρεται για εκδηλώσεις, και που λειτουργεί σαν χώρος συνεδρίων, παρουσιάσεων και εκπαίδευσης, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό εταιρειών και οργανισμών κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ  μετατρέπεται στην πιο σύγχρονη κινηματογραφική αίθουσα 3D της Αθήνας.

Στο Μουσείο λειτουργεί πωλητήριο, το Museum Store. Κοινό όλων των ηλικιών έχει τη δυνατότητα μέσα από τα προϊόντα του Μουσείου, να «γευθεί» μέρος της ιστορίας του αυτοκινήτου στον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνο. Επίσης συλλεκτικά αντικείμενα, memorabilia όπως παλιές γκραβούρες ή σύχρονα DVD  μεταφέρουν στους λάτρεις της αυτοκίνησης εικόνες από αγώνες και αυτοκίνητα του παρελθόντος. Ο επισκέπτης  μπορεί επίσης να αποκτήσει μινιατούρες σε διάφορες κλίμακες μοντέλων που εκτίθενται ή όχι στο μουσείο, καθώς επίσης και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Επίσης λειτουργεί το café PIT STOP.

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Πολυχώρος Athenian Capitol, Ιουλιανού 33 – 35 & Γ’ Σεπτεμβρίου, 104 33, Αθήνα

Hellenic Motor Museum

The Hellenic Motor Museum (Greek: Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου) is a car museum in Athens. It is owned by the Theodore Charagionis’ Foundation and opened in March 2011. The museum is situated in central Athens near the National Archaeological Museum, on the three top floors of the newly built Athenian Capitol shopping mall.

The collection of the museum consists of 300 cars of which about 110 are displayed periodically. The museum offers many other facilities such as a Formula 1 simulator, a road safety educational programme and an amphitheatre.

 

Φωτογραφιες:

View ΗΑΜ
Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: